Margo Rave

Ambassadeur

Margo Rave (46, plek 43) is ontwerpster van beroep en dat is te merken. Haar kennis en ideeën zet ze namelijk ook in voor haar eigen leefomgeving. Ze is de initiatiefneemster achter het project Buurtnatuur Empel. Tegenover Kindcentrum ’t Wikveld (locatie Zeis) werkt zij aan een combinatie van een natuurspeeltuin en nieuwe natuur. Daarnaast is er bij de Gamma in de Groote Wielen op haar initiatief een tuin gekomen.

Margo vindt dat  iedereen de natuur en de aarde (meer) als waarde zou moeten respecteren. ,,Omdat de aarde de basis is van waaruit we de dingen mogen en kunnen doen. Er zijn oude en andere culturen waar mensen dichter bij de aarde en de natuur (kunnen) leven dan wij hier in het Westen. Het is moeilijk om het contact met deze basis terug te brengen te midden van de hectiek van de stad en dagelijkse ritme.’’ Met haar groene initiatieven voor kinderen heeft ze desondanks geprobeerd Empel een beetje mooier te maken.

En wat haar betreft blijft het daar niet bij. ,,Het zou goed zijn om een beeld te hebben van de reststukjes in de stad, en daar vervolgens een plan voor ontwikkelen. Ik wil me daar wel voor inzetten.’’

Margo Rave is een van de ambassadeurs van De Bossche Groenen. Samen maken we ons sterk voor een groene, culturele en sociale stad. Doe je mee? Geef jouw stad een gezicht. Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. En stem 21 maart op De Bossche Groenen.