Helmus Boons

Ambassadeur

Noem een groene belangenorganisatie in de regio en dikke kans dat Helmus Boons er deel van uitmaakt. Hij is voorzitter van de Stichting Boom en Bosch, nauw betrokken bij de Stichting Levensbomenbosch en secretaris van de Natuur- en milieuvereniging Het Groene Hart Brabant. In die verschillende functies  breekt hij een lans voor alles wat met natuur te maken heeft. Bepaald geen vreemde eend bij De Bossche Groenen dus. Sterker nog; hij heeft van begin af aan samen met Judith Hendrickx De Bossche Groenen opgebouwd. 

Met De Bossche Groenen heeft Helmus de afgelopen jaren onder meer – met succes!- gewerkt aan een Bomenbeleidsplan en het voorkomen van de komst van bedrijventerreinen in groene gebieden. In november werd het eerste Levensbomenbos in Rosmalen geplant. En hij heeft nog meer ideeën om van Den Bosch een nog groenere stad te maken. Wat hem betreft mogen er nog meer klimaat-, voedsel- en levensbomenbossen komen.

Helmus is dus een bezige bij. Om zich weer op te laden, maakt hij graag lange wandelingen in bos en natuur. Maar dat zal geen verrassing zijn.

Helmus Boons is een van de ambassadeurs van De Bossche Groenen. Samen maken we ons sterk voor een groene, culturele en sociale stad. Doe je mee? Geef jouw stad een gezicht. Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.