nieuwshdr

Nieuws

1. Nieuws uit de fractie
2. Waar hebben we ons mee bezig gehouden?
3. Aftrap Campagne Gemeenteraadsverkiezingen 2022
4. Nieuws van het bestuur
5. Gratis tegels afvoeren tijdens NK Tegelwippen #onttegeljetuin
9. Agenda
DeBosscheGroenenFractie

Nieuws uit de fractie

De laatste nieuwsbrief is alweer een poosje geleden, dus hoog tijd voor een update!

Tot aan het zomerreces vervangt Will Hoeben tijdelijk de fractievoorzitter, Judith Hendrickx. De fractie vergadert om de week, heb je een onderwerp wat je op de agenda wilt zetten, mail dan naar info@debosschegroenen.nl of t.a.v. één van de fractieleden.

Waar hebben we ons mee bezig gehouden?

Verlies biodiversiteit niet uit het oog bij de energietransitie!

We moeten werk maken van de energietransitie om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Maar we hebben ook de dure plicht om natuur- en weidevogelgebied te beschermen en de biodiversiteit te stimuleren. De Bossche Groenen vindt dat dat bij de plaatsing van windturbines alle mogelijke maatregelen moeten worden genomen om weidevogels te beschermen, door bijvoorbeeld een wiek van …
Meer lezen
Verlies biodiversiteit niet uit het oog bij de energietransitie!

Geen hoogbouw in het park

Tijdens de I&O raadsvergadering van 21 juni sprak een vertegenwoordiger van Stichting Ijzeren Vrouw in voor de raad en overhandigde een petitie met ruim 2000 handtekeningen tégen de geplande hoogbouw in het park.
Ook De Bossche Groenen vindt dat bouwen in het Prins Hendrikpark geen goede oplossing is, op een steenworp afstand verrijst immers al een nieuwe wijk waarvan de bewoners ook graag gebruik zullen willen maken van deze groene oase.

Bekijk de inspraak op het Youtube kanaal van de gemeente Den Bosch.

Teken de petitie tegen hoogbouw in het Prins Hendrikpark.

Behoud de waarde van het park rondom De IJzeren Vrouw

Stel jezelf de vraag; wat zou de functie van een park moeten zijn? Volgens ons is een park bedoeld als groene oase in een stedelijke omgeving, een plek waar bezoekers rust, ruimte en natuur ervaren. Een woonfunctie past daar niet goed bij. Door grootschalige woningbouw ontstaat er vervaging tussen functies.

Meer lezen
Behoud de waarde van het park rondom De Ijzeren Vrouw

Theater aan de Parade, van prestige- naar struikelproject?

We hadden toch een afspraak?! Geen overschrijdingen van het door de raad beschikbaar gestelde budget voor een ‘nieuw’ theater. De vraag die nu voor ligt is of het college deze overschrijding had kunnen overzien. Wij denken van wel. Want vooraf was al bekend dat er bezwaren zouden komen tegen een bestemmingsplanwijziging die nodig is om dit ontwerp te kunnen uitvoeren. …
Meer lezen
4,5 miljoen extra voor Theater, bouw moet nog beginnen

Ook zonnepanelen op huurwoningen met kooplabel.

Huurders zijn huurders! Woningcorporatie Brabant Wonen mag geen verschil maken tussen bewoners van een woning met of zonder kooplabel bij het aanbrengen van zonnepanelen. Dat deden ze wel. Bewoners in de Gestelse buurt van wie de woning een kooplabel had, kwamen bij Brabant Wonen niet in aanmerking voor de plaatsing van zonnepanelen. Alerte huurders zochten steun bij de politiek …
Meer lezen
Ook zonnepanelen op huurwoningen met kooplabel.
De Bossche Groenen

Aftrap Campagne 2022

In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Het campagneteam is al druk bezig met slimme plannen en groene ideeën! Wil jij ook meedenken? Of op de hoogte worden gehouden van alle acties en evenementen? Meld je dan aan via info@debosschegroenen.nl.

Ben je al lid en wil je in de appgroep 'Op Naar Maart 2022', laat het ons weten!

Sollicitatieprocedure gemeenteraadsfractie

Heb jij interesse om jezelf kandidaat te stellen voor De Bossche Groenen en deel te worden van de fractie? Vanaf 19 juli is de sollicatieprocedure geopend, je kunt tot 6 september reageren. Kijk op deze pagina voor alle informatie.
10710874_1492716804309363_2499215552944568378_n

Nieuws van het bestuur

In het bestuur hebben we een aantal nieuwe gezichten;

Even voorstellen: Wanda van den Bergh

Ik ben Wanda en ik woon met mijn man, dochter van 10 en zoon van 8 jaar in ’s-Hertogenbosch. Ik vind dit een hele fijne stad: ik ben hier geboren en getogen en wil er waarschijnlijk nooit meer weg. Ik ben organisatie- en sociaalpsycholoog, dus geïnteresseerd in hoe mensen in groepen functioneren en zich (
al dan niet georganiseerd) tot elkaar verhouden. Ik geniet van de mensen en van de natuurgebieden in onze omgeving en van de grote diversiteit aan culturele activiteiten.
Ik vind de Bossche Groenen een schitterende partij, die zich oprecht verbindt aan de inwoners van onze regio en aan ontwikkelingen die het leven (hier) mooier maken.
pasfoto solli IMG_0046 m bewerk1
Ik wil me graag actiever voor de doelen van de Bossche Groenen inzetten. Met mijn bestuursbijdrage zal ik helpen onze partij verder te professionaliseren, om nog meer van onze dromen met nog prettigere samenwerking te gaan realiseren.
Meer lezen

Even voorstellen: Eefje van der Heijden

bc038268-b48c-40d9-a659-83e556b5525b
Hoi, ik ben Eefje van der Heijden. Na 19 jaar gewerkt te hebben bij de gemeente ’s-Hertogenbosch, ben ik 3 jaar geleden overgestapt naar de gemeente Maasdriel.
Ik volg de Bossche Groenen al een hele tijd, nu eindelijk de mogelijkheid om iets te kunnen gaan doen. Ik woon met veel plezier in Boschveld maar ga begin september verhuizen naar Vught. Ga het Bossche dus verlaten maar blijf me nog graag inzetten voor mijn fijne stad.
Ik heb een zeer ruime ervaring met verkiezingen en hoop De Bossche Groenen daar dan ook goed in te kunnen ondersteunen. Ik neem de rol van secretaris op me in het bestuur.
Hoop jullie snel een in het echt te ontmoeten!

Meer lezen

Even voorstellen: Wytse Bakker

Ik ben Wytse Bakker en in het dagelijks leven werk ik voor de Atelier Beheer Stichting ‘s-Hertogenbosch.
In die hoedanigheid ben ik in contact gekomen met de Bossche Groenen, omdat deze partij de ABS een warm hart toedraagt. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen ben ik daarom ook ambassadeur van de partij geworden. Toen Judith Hendrickx mij onlangs belde met de vraag om lid te worden van het bestuur van de Bossche Groenen voelde ik mij vereerd en heb eigenlijk onmiddellijk ja gezegd.
Ik vind het fijn en zinvol om op deze manier aan de lokale politiek te kunnen bijdragen. Vanuit de lokale politiek wordt veel invloed uitgeoefend op zaken die de directe leefomgeving aangaan.

kampina
Dat is bijvoorbeeld zichtbaar als op initiatief van de Bossche Groenen de Van Berckelstraat voor autoverkeer is afgesloten. De veiligheid voor fietsers is hierdoor sterk verbeterd! Binnen het bestuur is het de bedoeling dat ik de penningen ga beheren. Een leuke job die ik met mijn ervaring binnen de ABS met beide handen ga aanvatten!

Meer lezen

Gratis tegels afvoeren tijdens NL Tegelwippen

Supergoed nieuws! Wie zijn of haar tuin onttegelt, mag de tegels tot 30 september gratis afvoeren bij het milieustation. Dat verzoek deed De Bossche Groenen al verschillende keren en nu is het College van Gemeente 's-Hertogenbosch om! De actie is gekoppeld aan het NK Tegelwippen en er zijn wel enkele voorwaarden (zie hieronder), maar dit is geweldig.

Meer lezen
NK Tegelwippen, ook in Den Bosch!

Agenda

17 juli Algemene Ledenvergadering

Op 17 juli vindt De Bossche Groenen ALV plaats. Ben je lid maar heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Meld je dan via de website!

17 juli Algemene Ledenvergadering

26 juli t/m 27 augustus Zomerreces

Van 26 juli tot en met 27 augustus is de gemeenteraad met reces. De Bossche Groenen fractie blijft bereikbaar via socials en e-mail.

Namens fractie & bestuur wensen we iedereen een heerlijke zomer!

26 juli t/m 03 september Zomerreces
facebook twitter youtube instagram 
MailPoet