nieuwshdr

Nieuws

1. Fijne Feestdagen!
2. Wethouder laat onduidelijkheid over Annapark bestaan
3. Ook oog voor oud in nieuwe wijk De Bossche Stadsdelta
4. Omwonenden Autotron vrezen extra geluidsoverlast
5. 7 januari online bijeenkomst verkeersveiligheid Den Bosch Noord
7. Nog geen vuurwerkinzameling in Den Bosch
8. Nieuw lid commissie Sociaal
9. Groene Kerstbomen met De Bossche Groenen
10. Maak werk van slimmer winkelen, juist nu
10. Groene December Tips

Fijne Feestdagen!

Wat een jaar. We blijven op afstand nabij en zien enorm uit naar het weerzien in het nieuwe jaar. Hoe gaat het? Waar droomt u van voor 2021? Laat het ons weten!

De fractie en het bestuur van De Bossche Groenen wenst u fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.Het kerstfilmpje werd gemaakt door onze leden Josefien Fleuren & Sandra Peerenboom. Dankjewel!
2021
Het kerstfilmpje werd gemaakt door onze leden Josefien Fleuren & Sandra Peerenboom. Dankjewel!

Wethouder laat onduidelijkheid over Annapark bestaan

56563215_2243459859235050_29381970056183808_n
Goed nieuws! Een onafhankelijk bureau heeft gekeken naar de bebouwingsmogelijkheden van het Annapark. En stelt dat het Annapark geen geschikte plek is om te bouwen. En dara zijn we blij mee. Desondanks houdt de wethouder verlopig nog vol dat die optie nog steeds open ligt. Dit vindt onze fractie opmerkelijk omdat daarvoor in een online gesprek met bewoners de wethouder nog had laten doorschemeren dat de bouw van de baan was. Dat laatste werd ontkend bij de raadsvergadering een week later. Deze draai heeft het vertrouwen bij omwonenden beschadigd en dat is te betreuren.Wij blijven bij het standpunt dat het Annapark groen moet blijven en juist nog meer een ontmoetingsplek voor de wijk moet worden. En dat de wethouder de motie van de raad gaat uitvoeren en op zoek gaat naar alternatieve locaties buiten het park. Want het park en de bewoners van Hintham verdienen dat.

Lees meer over de draai van de wethouder via deze link

Door Rianneke Mees

Ook oog voor oud in nieuwe wijk De Bossche Stadsdelta

hd
Voor miljoenen heeft de gemeente een aantal jaar geleden de Koudijsfabriek (de Heus) uitgekocht. Tot 2025 is De Kop van het Zand een terrein waar ruimte is voor culturele initiatieven. Daar zijn onder meer de Tramkade, Werkwarenhuis Van Aken en de Bossche Brouwers aan de Vaart ontstaan. Na die tijd gaat dit gebied en de overkant van de Dieze- Orthenpoort- veranderen in een nieuwe wijk; de Bossche Stadsdelta. Een wijk waar veel aandacht voor natuur in en om het water is.
De gemeenteraad sprak dinsdagavond 8 december over het gebiedsperspectief, dus over de plannen in grote lijnen. Een moment waarop belangrijke keuzes worden gemaakt. Daarom hebben wij enkele voorstellen ingediend:
  • Dat er ruimte moet blijven voor kleine culturele initiatieven, zoals Knoflook en de Weggeefwinkel.
  • Over onderzoek naar mogelijkheid van behoud van de historische panden aan de Havendijk 14-18
Die twee voorstellen zijn aangenomen! En daar zijn we superbij mee.

In dit filmpje op DTV kun je zien hoe ons raadslid Will Hoeben uitlegt waarom dit belangrijk is:

Daarnaast hadden we nog enkele voorstellen over de verkeersafwikkeling. Wat ons betreft wordt de Diezebrug een echte brug voor alleen langzaam verkeer en het openbaar vervoer, dus zonder doorgaand autoverkeer. Vooralsnog is daar geen meerderheid voor te vinden. Een onderdoorgang onder het spoor ter hoogte van de Vogelstraat, zou doorgaand autoverkeer af moeten wikkelen waardoor de binnenstadsring ontlast wordt van doorgaand autoverkeer. En die optie blijft gelukkig nog open staan.

Door Rianneke Mees

Omwonenden Autrotron vrezen extra geluidsoverlast

Eigenaar Libema wil het aantal (buiten-) evenementen bij Autotron uitbreiden. Daar zijn de bewoners van het naastgelegen Soperse Bos in Vinkel niet blij mee. Dat begrijpen we, want dat levert geluidsoverlast op en trekt extra verkeer aan.

Het Autotron heeft daarnaast ook de wens voor 700 extra parkeerplaatsen. Daar hebben we schriftelijke vragen over gesteld, omdat we van mening zijn omdat we van mening zijn dat dit niet in lijn is met de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn met het nieuwe evenementenbeleid. Maar het college zegt nu dat het Autotron daar buiten te valt, omdat het geen openbaar gebied betreft.
Omwonenden Autrotron vrezen extra geluidsoverlast
Dat is opmerkelijk omdat ook met private partijen de gemeente natuurlijk wel regels en afspraken maakt.Onze schriftelijke vragen hebben opgeleverd dat Libema de procedure nu tijdelijk heeft stopgezet. En ze gaan opnieuw en beter in gesprek met een grotere groep omwonenden. Dat geeft hen ook de kans om goed voorbereid de vervolgprocedure in te gaan, als zij willen. En wij staan hierin de bewoners natuurlijk bij. Wordt vervolgd dus.

Door Rianneke Mees

7 januari online bijeenkomst verkeersveiligheid Noord

Verkeersveiligheid is een van de belangrijkste speerpunten van De Bossche Groenen. Of we nou lopen, fietsen of zelfs autorijden, iedereen zou veilig van A naar B moeten kunnen in onze gemeente. In Den Bosch Noord zijn de Rompertsebaan, de Sint Teunislaan, het Wielsem en de Harendonkweg relatief vaak in het nieuws vanwege ongelukken.

En daar willen we iets aan doen! Om te beginnen willen we van de bewoners zélf horen en het gesprek met elkaar aangaan.

7 januari online bijeenkomst verkeersveiligheid Noord
Meedoen? Lees alle info op de website en meld je aan!

Meer lezen

Auteur: Marijn v. Heertum

Nog geen vuurwerkinzameling in Den Bosch

In andere steden is het een succes en worden tientallen kilo's illegaal vuurwerk van de straat gehaald (280 kilo in 4 dagen in Alkmaar). Vrijwillige inzameling helpt niet alleen om de komende jaarwisseling veiliger maken, maar ook de volgende. Het kan voorkomen dat mensen gevaarlijk vuurwerk in schuurtjes en op zolders opslaan tot volgend jaar, met alle risico's van dien.

Maar burgemeester Mikkers van Den Bosch voelt er vooralsnog niks voor om ook in onze gemeente zo’n inzamelpunt in te richten, blijkt uit de reactie van een woordvoerder. De Bossche Groenen diende deze week schriftelijke vragen in met het voorstel een inzamelpunt te openen bij de milieustraten.
Mikkers voelt nog niets voor vrijwillige inzameling vuurwerk
Natuurlijk moet je ook inzetten op handhaving en beboeten van overtreders, maar je kunt mensen tegelijkertijd ook op een positieve manier stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen!

Meer lezen

Auteur: Marijn v. Heertum

Nieuw commissielid sociaal

Sinds november neemt Marijn van Heertum namens De Bossche Groenen zitting in de commissie Sociaal.

Rianneke Mees zal deze raadscommissie begin komend jaar verlaten en zich naast Will Hoeben gaan inzetten voor de commissie Bedrijvigheid.
127568457_3573131812762343_9178403476058196764_o

Groene kerstbomen met De Bossche Groenen

Groene kerstbomen met De Bossche Groenen
Bomen kappen is niet meer van deze tijd, laat staan met Kerstmis! Steeds meer mensen kiezen dus hun Kerstboom duurzaam. Bijvoorbeeld door er eentje te leasen bij de Loverensehof, waar Marijn en Geertje elk jaar hun boompjes weer ophalen. Of een duurzame boom zoals Judith Hendrickx hier aanschafte.

Josefien Fleuren, die ook al ons Kerstfilmpje maakte, gaf samen met haar buren de buitenbeentjes (niet-perfecte boompjes) van de Loverensehof een plekje in hun straat (3e foto). Hoe groen en gezellig wil je 't hebben?!

Auteur: Marijn v. Heertum

Maak werk van slimmer winkelen in Den Bosch, juist nu

Maak werk van slimmer winkelen in Den Bosch, juist nu
Het zal niemand zijn ontgaan, de lockdown is een zware worsteling voor onze lokale winkeliers. Zonder pandemie en steunmaatregelen was het al een gevecht tegen de grote winkelgiganten, maar nu onder de huidige maatregelen bijna alle klandizie tot stilstand komt, is er echt geen houden meer aan...

De Bossche Groenen wil werk maken van een lokaal online winkelplatform gekoppeld aan een slim bevoorradings- en bezorgsysteem. Om lokale ondernemers te ondersteunen in moeilijke tijden en ook om te investeren in toekomstbestendige oplossingen. Juist nu!

Het winkellandschap is wellicht blijvend veranderd. We zien een sterkere trend naar online en tegelijkertijd een omslag naar lokaal kopen. Sterker nog, “Koop lokaal” is de slogan die Gemeente 's-Hertogenbosch op billboards predikt. En “liefst digitaal” werd daar onlangs door burgemeester Jack Mikkers tijdens een live-sessie aan toegevoegd. Zou het niet geweldig zijn als we onze ondernemers hierin kunnen ondersteunen?

Meer lezen

Auteur: Marijn v. Heertum

Groene december Tips

dbgtip
facebook twitter youtube instagram 
MailPoet