Mikkers voelt nog niets voor vrijwillige inzameling vuurwerk

Mikkers voelt nog niets voor vrijwillige inzameling vuurwerk

In andere steden  is het een succes en worden tientallen kilo’s illegaal vuurwerk van de straat gehaald (280 kilo in 4 dagen in Arnhem). Vrijwillige inzameling helpt niet alleen om de komende jaarwisseling veiliger maken, maar ook de volgende. Het kan voorkomen dat mensen gevaarlijk vuurwerk in schuurtjes en op zolders opslaan tot volgend jaar, met alle risico’s van dien.

Maar burgemeester Mikkers van Den Bosch voelt er vooralsnog niks voor om ook in onze gemeente zo’n inzamelpunt in te richten, blijkt uit de reactie van een woordvoerder. De Bossche Groenen diende deze week schriftelijke vragen in met het voorstel een vuurwerkinzamelpunt te openen bij de milieustraten. Natuurlijk moet je ook inzetten op handhaving en beboeten van overtreders, maar je kunt mensen tegelijkertijd ook op een positieve manier stimuleren om hun verantwoordelijkheid te nemen!

Lees een artikel van BD : “Illegaal vuurwerk inleveren voor oliebollen, Den Bosch begint er niet aan: “niet genoeg rendement” 

 

Gerelateerde berichten