Maak werk van slimmer winkelen in Den Bosch, juist nu!

Maak werk van slimmer winkelen in Den Bosch, juist nu!

Het zal niemand zijn ontgaan, de lockdown is een zware worsteling voor onze lokale winkeliers. Zonder pandemie en steunmaatregelen was het al een gevecht tegen de grote winkelgiganten, maar nu onder de huidige maatregelen bijna alle klandizie tot stilstand komt, is er echt geen houden meer aan…

En toch, als je om heen kijkt zie je veerkracht en creativiteit en wordt er keihard gewerkt om óók in coronatijd klanten te behouden. Iedereen doet aan online shopping, afhalen en zelfs bezorgen; de kleine middenstander anno 2020 is winkelier, online marketeer en koerier ineen. Dat is bewonderenswaardig. Maar is het duurzaam? Is het toekomstbestendig?

Het winkellandschap is wellicht blijvend veranderd. In tijden van corona zien we een sterkere trend naar online en tegelijkertijd een omslag naar lokaal kopen. Sterker nog, “Koop lokaal” is de slogan die onze gemeente op billboards predikt. En “liefst digitaal” werd daar onlangs door de burgemeester tijdens een YouTube live-sessie aan toegevoegd.

Den Bosch is een populaire winkelstad met haar diversiteit aan unieke winkels van kunst tot kleding, design tot tweedehands. Zou het niet geweldig zijn als we onze ondernemers kunnen ondersteunen met een stevig online winkelplatform? Bijvoorbeeld door te investeren in onlinewarenhuisdenbosch.nl. Een platform waar je in één oogopslag dat ene specifieke item van je favoriete winkel kunt vinden maar ook gewoon lekker kunt rondneuzen op zoek naar een bijzonder cadeau. Of als je gewoon, zoals eerst, even “de stad in” wil om te zien wat er nieuw is in de typisch Bossche zaakjes.

Gekoppeld aan een slim bevoorradings- en bezorgsysteem; De Bossche Groenen heeft in oktober voorgesteld om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met een slimme ‘bevoorradings-hub’ om de binnenstad te ontlasten van het zware vrachtverkeer en te investeren in een toekomstbestendige stad. Denk aan een samenwerking met bijvoorbeeld fietskoeriers en Weener XL om elektrische deur-tot-deur bezorging te realiseren.

Door nú slim in te spelen op de veranderende economie kunnen we kleine winkeliers helpen hun concurrentiepositie ten opzichte van de online giganten enigszins te bestendigen. Voorkomen dat er kaalslag in het aanbod en leegstand in de (binnen)stad ontstaat. Als we nu als gemeente investeren in een dergelijk platform en de bijbehorende slimme logistiek, creëer je kansen in tijden van crisis!

Nu is de tijd wat ons betreft.

Lees de schriftelijke vragen  ‘Lockdown en de lokale winkeliers’

Lees het artikel op Dtv ‘Bossche Groenen wil meer steun voor lokale winkeliers bij online-schoppen’

Reageren? Mail naar info@debosschegroenen.nl of laat hieronder een reactie achter.

Recente berichten