Omwonenden Autrotron vrezen extra geluidsoverlast

Omwonenden Autrotron vrezen extra geluidsoverlast

Eigenaar Libema wil het aantal (buiten-) evenementen bij Autotron uitbreiden. Daar zijn de bewoners van het naastgelegen Soperse Bos in Vinkel niet blij mee. Dat begrijpen we, want dat levert geluidsoverlast op en trekt extra verkeer aan. Het Autotron heeft daarnaast ook de wens voor 700 extra parkeerplaatsen.

Daar hebben we schriftelijke vragen over gesteld, omdat we van mening zijn dat dit niet in lijn is met de afspraken die vorig jaar gemaakt zijn met het nieuwe evenementenbeleid. Maar het college zegt nu dat het Autotron daar buiten te valt, omdat het geen openbaar gebied betreft. Dat is opmerkelijk omdat ook met private partijen de gemeente natuurlijk wel regels en afspraken maakt. Onze schriftelijke vragen hebben opgeleverd dat Libema de procedure nu tijdelijk heeft stopgezet. En ze gaan opnieuw en beter in gesprek met een grotere groep omwonenden. Dat geeft hen ook de kans om goed voorbereid de vervolgprocedure in te gaan, als zij willen. En wij staan hierin de bewoners natuurlijk bij. Wordt vervolgd dus.

Gerelateerde berichten