Verbeter de luchtkwaliteit voor een gezonde stad

Verbeter de luchtkwaliteit voor een gezonde stad

Uit internationaal onderzoek blijkt dat in regio’s met een slechte luchtkwaliteit mensen vatbaarder zijn voor longziektes, zoals corona. Wetenschappers gebruikten RIVM-data van het aantal coronagevallen in alle Nederlandse gemeentes en legden deze over de luchtmetingen van fijnstof. Daaruit bleek dat een toename van 1 microgram fijnstof statistisch leidt tot 13 tot 21 procent meer coronadoden.

Den Bosch ondertekende in januari van dit jaar het Schone Lucht Akkoord en stelde een Actieplan Duurzame Mobiliteit op. Maar de hieruit voortvloeiende maatregelen laten nog op zich wachten. De Bossche Groenen dient voor de gemeenteraad van 10 november een motie in om op korte termijn de reeds toegezegde en haalbare acties uit te gaan voeren. Denk aan de aangenomen motie Autovrije Dagen, een aantrekkelijke sloopregeling voor vervuilende brommers, 80 km/uur op de ringwegen, de gehele bebouwde kom naar max 30 km/uur en een scherpere milieuzone voor dieselmotoren, zoals Arnhem, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam al deden!

Lees de motie Verbeteren Luchtkwaliteit.

Gerelateerde berichten