Muziekeducatie in de culturele basis

Muziekeducatie in de culturele basis

Muziekonderwijs is van groot belang voor een gezonde culturele basis in de stad. Persoonlijke ontwikkeling, culturele en kunstzinnige vorming en creativiteit zijn pijlers van goed muziekonderwijs. Daar profiteren naast de studenten, heel veel mensen van, kijk naar een instituut als de Bossche Jazz Academy waar jong talent in de spotlight wordt gezet, gekoppeld wordt aan pro’s en voor de stad een visitekaartje zijn van de scene. Samen met andere spelers uit de (Bossche) culturele voorhoede zoals November Music, Jazz in Duketown, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, De Mengfabriek, wordt gebouwd aan een ‘muziekhub’ van grote allure. Tientallen jongeren zijn al doorgestroomd naar diverse conservatoria in het land.

Judith Hendrickx betoogde in de commissie Bedrijvigheid om het muziekonderwijs structureel te ondersteunen en op te nemen in de Bossche Culturele Basis, en niet als amateurkunst. Cultuur is het cement van onze samenleving, participatie is cruciaal om mensen te betrekken. Muziekonderwijs is hierin te belangrijk om als amateurkunst te worden gelabeld.

Bekijk het betoog van Judith:

Gerelateerde berichten