Bicycle Dutch Blog over autovrije Van Berckelstraat

Bicycle Dutch Blog over autovrije Van Berckelstraat

Bicycle Dutch is het blog van Mark Wagenbuur, ambassadeur van de Dutch Cycling Embassy en fanatiek blogger, twitteraar en YouTuber over alles wat met fietsen in Nederland te maken heeft. Mark woont in s-Hertogenbosch en publiceerde op zijn website onlangs een mooi artikel over het autovrij maken van de Van Berckelstraat. Je vindt het hele artikel hier. Wij vertalen een aantal stukken hier:

“De lokale groene partij (De Bossche Groenen) vierde de afsluiting begin juni 2020, maar op dat moment was nog niet bekend wanneer de maatregel precies in zou gaan. De politieke partij was één van de organisaties die samen met bewoners, vocht voor de afsluiting. Zij vonden dat het gemeentebestuur de beslissing al in 2014 had genomen. De bewoners echter, spreken van een veel eerdere belofte. Zij geven aan dat al is toegezegd de straat autovrij te maken toen zij hun appartementen in 1998 kochten! Druk van lokale politici en een petitie in 2019 (waarin 378 stemden voor afsluiting), leidde uiteindelijk tot een onderzoek waarbij de mogelijkheden op verzoek van het stadsbestuur werden onderzocht in 2019.”


(C) Bicycle Dutch: A banner was put up in the street where almost all residents were in favour of the closure.

“Alles bij elkaar; De straat voelt veel beter dan hiervoor! Dit vind ik niet alleen, mensen hebben dit o.a. op Twitter geuit. De herrie is bijna weg (60% van alle bussen in Den Bosch zijn -superstille- electrische bussen) en de uitlaatgassen zijn merkbaar minder. De wethouder van verkeer, Ufuk Kahya, heeft aangekondig dat, wat de uitkomst van het onderzoek ook is, de straat niet opnieuw wordt geopend voor autoverkeer in de tijd tussen pilot en herinrichting. De kwaliteit van de Van Berckelstraat kan alleen maar beter worden. Wordt vervolgd!”

Lees het hele artikel op Bicycle Dutch’s wordpress.
Volg Bicycle Dutch op Twitter

Lees meer over de Van Berckelstraat

Beeld: Mark Wagenbuur / Bicycle Dutch

Gerelateerde berichten