Platanen blijven behouden!

Platanen blijven behouden!

Goed nieuws! De Platanen aan de Boschveldweg blijven behouden. Op 7 juli vroegen we het college naar de stand van zaken rondom de Platanen aan de Boschveldweg. We vroegen de wethouder het voorbeeld van de Maijweg te volgen en samen met bewoners tot een herinrichting te komen van de Boschveldweg, de groene verbindingszone tussen station en Spoorzone/Stadsdelta. Én we vroegen het college om samen met ProRail, NS en de staatssecretaris tot een oplossing te komen waarbij de 34 beeldbepalende bomen worden gespaard.

En dat is nu gelukt!

Uit de antwoorden op onze vragen:

“Deze samenwerking hebben we ook ingezet voor de herinrichting van de Boschveldweg. Het behoud van de platanen is in deze situatie als grootste belang door de bewoners naar voren gebracht. Dat is ook uitgangspunt voor de huidige samenwerking met ProRail en NS om ervoor te zorgen dat de ondergrondse trillingswand op een andere locatie wordt gerealiseerd zodat de 34 platanen gehandhaafd kunnen blijven.”

De gemeente, ProRail en NS zijn inmiddels een verkenning gestart naar een andere locatie voor de trillingswand en de gemeenteraad is hierover inmiddels geïnformeerd:

De oproep van de gemeente en de omwonenden heeft positief gevolg gekregen. Tijdens een bestuurlijk overleg heeft ProRail ruimte gegeven hierin mee te willen gaan denken. Dit is zowel door het Ministerie (als verantwoordelijke partij) als ProRail (als uitvoerende organisatie) per brief bevestigd waarbij is aangegeven dat er begrip is voor de situatie en samen met de gemeente naar een andere locatie voor de trillingswand te willen zoeken. Het Ministerie heeft in haar brief bevestigd 1/3 deel van de meerkosten daarvoor te willen bijdragen”

Buurtbewoners en andere betrokken burgers hebben zich met al hun creativiteit en passie ingezet voor deze bomen. Met steun van de politiek is de gemeente overtuigd van hun idealen; een levendige, groene en gezonde wijk met volop ruimte voor de monumentale bomen in hun straat, en dus een alternatieve locatie voor de trillingswand. Dat dat nu is gelukt is het resultaat van de gezamenlijke inzet van bewoners en politiek!

De stad mag trots zijn op zulke betrokken bewoners, maar ook de bestuurders die naast de burgers gaan staan om #samen voor een betere oplossing te gaan.

Lees de antwoorden van het college hier. Wil je alles nog eens op je gemak teruglezen? Lees alles over de platanen hier.

Bekijk het item van Dtv Den Bosch

 

Foto : Olaf Smit / Red De Platanen

Gerelateerde berichten