Onveilige situatie hondenopvang Rosmalen

Gepubliceerd 18-08-2020 
In Headline, Leefbaarheid, Wijken

Onveilige situatie hondenopvang Rosmalen

De hondenopvang aan de Oude Baan in Rosmalen heeft de laatste tijd veel last van vandalisme en (pogingen tot) inbraak. De opvang is gevestigd op een weiland tegen de bosrand aan en is in de avonduren gesloten. Door de geïsoleerde ligging in het groen is er weinig tot geen sociale controle vanaf de Oude Baan.
Daarnaast speelt het probleem dat bij droog weer ernstige stofvorming ontstaat. Gezien het materiaal van het pad (granulaat) is het zeer aannemelijk dat hierbij het kankerverwekkende kwartsstof vrijkomt. Dat stof waait over naar de hondenopvang en de buren aan de overkant van het pad aan de Oude Baan. De fractie is door zowel de eigenaar van de hondenopvang als door bewoners op deze situatie gewezen en heeft schriftelijke vragen opgesteld voor het College.

Bekijk een item op Dtv

Beeld: Dtv

Gerelateerde berichten