Frisse lucht op scholen, herstart V.O.

Gepubliceerd 17-08-2020 
In Actueel, Headline, Leefbaarheid

Frisse lucht op scholen, herstart V.O.

Vanaf 24 augustus gaat het voortgezet onderwijs weer volledig van start en zijn de klassen weer vol met tieners. Volgens de huidige richtlijnen mogen leerlingen onder de 18 jaar gezamenlijk in een klas zonder de anderhalve meter afstand te houden, hoewel zij die afstand nog wel ten opzichte van de docent moeten bewaren. Dat betekent dat er weer volle klassen gaan draaien.

In de samenleving rijzen er vragen met betrekking op de herstart van het voortgezet onderwijs en de covid-19 maatregelen. Er zijn bijvoorbeeld vraagtekens m.b.t. de ventilatiesystemen in de klaslokalen en de kans op besmetting via aerosolen bijvoorbeeld. Minister Slob verwijst naar het Bouwbesluit en naar de lokale GGD, maar er blijft twijfel bij de Onderwijsbond AOB en bij de VO-Raad. Omdat er ook een stijgende lijn in het aantal besmettingen te zien is en ook jongeren Corona kunnen krijgen en/of doorgeven, is voorzichtigheid op zijn plaats.

Frisse, gezonde lucht is belangrijk voor iedereen. De Bossche Groenen vraagt het College of in onze gemeente alle scholen aan het bouwbesluit voldoen en of en welke maatregelen er getroffen kunnen worden als scholen hier hulp bij nodig hebben of als er onverhoopt nieuwe besmettingshaarden ontstaan.

Lees de schriftelijke vragen ‘Herstart VO’.

Recente berichten