Herinrichting Maijweg goed voorbeeld ‘Leefstraat’

Herinrichting Maijweg goed voorbeeld ‘Leefstraat’

Deze week werd de nieuwe Maijweg officieel geopend. Wat een prachtig resultaat. De uitbreiding van de parkeergarage van NS konden we destijds niet voorkomen. Daarom heeft de De Bossche Groenen samen met de bewoners een voorstel gedaan voor bewonersparkeren in de parkeergarage en vergroening van de straat als compensatie.

Na een lang traject mag het eindresultaat er zijn! Volop ruimte voor spelen en verblijven, buurtgroen én geen geparkeerde auto’s langs de stoep. Dat wil toch iedereen voor zijn buurt! We feliciteren de bewoners van de Maijweg, Guldenvliesstraat en Hertogstraat en alle andere gebruikers met dit prachtige resultaat. 

Wat ons betreft is dit een prachtig voorbeeld van hoe door samenwerking tussen diverse partijen, overheden en burgers een slag gemaakt kan worden met vergroening en leefbaarheid van wijken en buurten in Den Bosch! Zou het bijvoorbeeld niet mooi zijn als de bewoners van de Boschveldweg, met wie we in het najaar actie voerden voor behoud van de platanen, binnenkort ook konden genieten van zo’n zo’n prachtige ‘leefstraat’, met volop groen en genoeg ruimte voor ontmoeting en ontspanning? Wij vroegen de wethouder om zijn idee daarover via schriftelijk vragen.

 

Gerelateerde berichten