Kanaalboulevard wordt er niet veiliger op

Gepubliceerd 29-06-2020 
In Actueel, Verkeer

Kanaalboulevard wordt er niet veiliger op

De herinrichting van de Zuid-Willemsvaart is een feit. De nieuwe Kanaalboulevard heeft in de uitvoering een ander karakter gekregen dan in het plan van 5 jaar geleden werd voorgesteld. Onze fractie heeft al eerder aangegeven dat deze drukke straat voor tweerichtingsverkeer te smal is, parkeren in het ‘park’ onwenselijk en de wegversmallingen, in de vorm van sluisjes, geen adequate oplossing vormen om hardrijden tegen te gaan.

Een aantal reacties van inwoners:

“Het is geen doen voor ons met de scootmobil is het levens gevaarlijk. Ga daar niet meer rijden.”
“Ik voel me daar niet veilig meer op de fiets. Maak beide zijde éénrichtingsverkeer dan hebben de fietsers de ruimte.”
“Eigenlijk geen verbetering”

Fietsers komen in de knel en worden de stoep op gedwongen. De wegversmallingen schieten hun doel voorbij. Uitwijkende vrachtwagens en bussen vormen een direct gevaar voor fietsers en scooters. Er is minder overzicht. Er wordt er geen 30 km/u gereden en de auto is nog steeds dominant aanwezig.

Gezien het feit dat er op deze locatie zo’n 8.300 voertuigen per dag passeren denkt de fractie van De Bossche Groenen dat het goed is de inrichting te heroverwegen om daarmee ernstige ongelukken tussen fietsers en voorbij razende en uitwijkende auto`s te voorkomen.We stellen hier het College vragen over.

Lees de vragen ‘Onveilige verkeerssituatie Zuid-Willemsvaart (Kanaalboulevard)

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking