Voorjaarsnota 2021, niet alleen kijken naar uitgaven maar óók naar inkomsten.

Gepubliceerd 17-06-2020 
In Actueel, Headline, Raadswerk

Voorjaarsnota 2021, niet alleen kijken naar uitgaven maar óók naar inkomsten.

We staan voor grote bezuinigingen, deels als gevolg van de coronacrisis. Logisch dat we dan kritisch naar uitgaven moeten kijken. Maar wij schrokken toen we nogal wat groene, sociale en duurzame initiatieven op het lijstje van bezuinigingen zagen staan. Zo wil het College van B en W onder meer bezuinigen op het succesvolle MiNC Den Bosch, dat prachtige en zinvolle vrijwilligerswerk dat IVN Den Bosch doet en op sporten voor ouderen en minima. Jullie begrijpen dat wij daar alternatieven voor gaan aandragen. Als je hier op kort, dan bespaar je op de korte termijn, maar ben je later duurder uit. Volgens de Engelsen ben je dan: ‘Penny wise, pound foolish’

We kunnen als gemeente er beter voor gaan zorgen dat er meer geld binnen komt. Bijvoorbeeld door een groen gemeentelijk energiebedrijf te starten. Zelf duurzame energie opwekken. Nieuw verdienmodel voor onze stad. Of bijvoorbeeld door de parkeertarieven te verhogen, en daarmee meteen de automobilisten te verleiden om niet op straat, maar in de parkeergarages te parkeren. Of om gewoon de fiets te nemen. Nog beter. Of bijvoorbeeld door de OZB te verhogen, zodat de meest kapitaalkrachtigen ook meer geld inbrengen en we niet hoeven te gaan snijden op mooie duurzame initiatieven, het netwerk Ondernemend Onderwijs of in de bijzondere bijstand.

Maandag 22 tot en met donderdag 25 juni zijn er commissievergaderingen waarbij we in detail gaan discussiëren over de bezuinigingsvoorstellen, deze zijn dagelijks vanaf 19.30 uur te volgen via het Youtubekanaal van de gemeente.

Op dinsdag 7 juli is de voorjaarsnota onderwerp van de gemeenteraadsvergadering. En dan vallen dus de besluiten.

Lees de volledige bijdrage van Judith Hendrickx, uitgesproken tijdens de Algemene Beschouwingen.

Bekijk een fragment van de Algemene Beschouwing Voorjaarsnota 2021, dinsdag 16 juni jl.

Recente berichten

Maak een opmerking