Schuiven met schaarste dupeert De Poort

Schuiven met schaarste dupeert De Poort

Bij jongerencentrum De Poort in de Maaspoort is onrust ontstaan over het voortbestaan. Het College van B en W wil er twee jongerenwerkers vandaan halen en die op een andere plek (ambulant) in de wijk Noord inzetten. Dat – en enkele andere wrevel- heeft geleid tot een ruzie tussen het bestuur en de directeur van De Poort.  En bij onrust onder de jongeren. Zonde, want is zo’n bloeiend jongerencentrum met een vaste groep jongeren die er als vrijwilliger aan de slag zijn.  En bovendien komen die jongeren ook echt niet enkel en alleen uit de Maaspoort. Ook uit buurten Hambaken, de Haren/Donk/Reit en de Slagen komen ze. Best wel uit ‘Noord’, dus eigenlijk. Waarom zou je die jongeren op straat gaan zoeken als die al ‘binnen’ hebt?

Als je investeert in jongeren met wie het (redelijk) goed gaat, dan komen er minder jongeren in de zorg terecht. Dat is natuurlijk in de eerste plaats goed voor die jongeren, maar ook nog eens voor de portemonnee van de gemeente. Er komen daardoor namelijk minder dure zorgkosten. De Bossche Groenen vindt het daarom jammer dat we zo moeten schuiven met schaarste. Liever zouden we zien dat De Poort zijn jongerenwerkers houdt, en er waar nodig nog meer jongerenwerkers worden ingezet. Samen met een aantal oppositiepartijen stellen we deze kwestie ter discussie bij de commissie sociaal op woensdag 24 juni. Die is online te volgen via het YouTube kanaal van  de gemeente. Er is door de jongeren zelf ook een petitie gestart.

Gerelateerde berichten