Fietsers uit de binnenstad?

Gepubliceerd 05-06-2020 
In Actueel, Cultuur, Verkeer

Fietsers uit de binnenstad?

Het uitbreiden van het voetgangersgebied in de binnenstad is een van onze speerpunten, maar een fietsverbod in het weekend vindt De Bossche Groenen een brug te ver! Nu de Bossche coronazomer vorm krijgt en de gemeente op zoek gaat naar manieren om de verwachte stroom bezoekers te faciliteren, pleiten wij voor creativiteit! Het kan toch beter dan een maatregel waarbij je bijna een hele doelgroep buitensluit? De binnenstad maakt deel uit van de Sternet fietsroute; ongeveer een derde van bezoekers uit de regio komt per fiets. De wethouder heeft net een mooie pilot met speciale fietsparkeerplaatsen georganiseerd, laten we dít soort oplossing gebruiken om de groeiende aantallen bezoekers voldoende ruimte te bieden. Laat mensen hun fiets ‘vakken’, verdeeld over zoveel mogelijk plekken in de binnenstad. Goed voor de spreiding en doorstroming, in tegenstelling tot de gemiddelde parkeerfile bij de bekende parkeergarages op een drukke zaterdag…

Het afsluiten van een straat als de Hinthamerstraat staat al een jaar op onze agenda, we zijn dus blij dat collega raadsleden de noodzaak hiervan nu ook zien. Het autovrij maken van de Van Berckelstraat is ook een goede stap! Laten we deze zomer nog veel meer karakteristieke straten in de binnenstad autovrij/luw maken. De parkeergarages in de binnenstad kunnen gebruikt worden voor bewonersparkeren, zodat er op straat meer ruimte ontstaat. Ruimte om te wandelen, ontmoeten en genieten in een sfeervolle en levendige omgeving. Als we creatief omgaan met de beschikbare ruimte in de stad en het experiment niet schuwen, kunnen we deze zomer allemaal op een gezonde en veilige manier optimaal gebruik maken van al het moois wat Den Bosch te bieden heeft! Hiervoor dienden we afgelopen raadsvergadering een motie in. Lees de motie ‘Ruim baan voor voetganger en fietsers’.

Lees meer over onze speerpunten.

Lees een artikel uit het Brabants Dagblad.

Beeld: Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Gerelateerde berichten