De Van Berckelstraat wordt autovrij!

De Van Berckelstraat wordt autovrij!

Herinneren jullie je onze actie in de Van Berckelstraat nog, die we samen met omwonenden hebben gedaan in februari 2019? Nou, we hebben fantastisch nieuws: de Van Berckelstraat wordt autovrij! Het wordt een fietsstraat waar alleen de lijnbussen te gast zijn. Doorgaand autoverkeer mag dan niet meer. Daarmee wordt een oude belofte uit 2014 ingelost. Daar zijn we heel blij mee, want beloofd is beloofd!

Wanneer de veranderingen precies ingaan, is nog niet zeker, maar wel dat dat snel zal zijn, want fietsers en voetgangers hebben in deze tijd van coronamaatregelen letterlijk meer ruimte nodig. Een en ander hangt af van de aanpak van de Zuid-Willemsvaart, die nu ook onder handen wordt genomen.

Bekijk een item op Dtv.

Gerelateerde berichten
Opmerkingen
 • Wies

  Beste allemaal,

  Geweldig dat de van Berckelstraat autovrij wordt!

  Wat ik me echter afvraag is via welke route(s) de auto’s worden omgeleid als de Van Berckelstraat een fietsstraat wordt. Ik kan daar namelijk niets over vinden. Want ik neem aan dat ergens in een andere straat/wijk er meer verkeer ontstaat? Of zie ik dat verkeerd.

  Met dank,

  Wies