Bossche binnenstad moet veiliger; autoluw, veilig, schoon

Bossche binnenstad moet veiliger; autoluw, veilig, schoon

Een van de speerpunten van De Bossche Groenen is de veilige en gezonde binnenstad, met ruim baan voor voetgangers en fietsen. Vorig jaar vroegen wij de Gemeente om maatregelen om de Hinthamerstraat veiliger te maken. De gemeente gaf nul op het request, zelfs na een ernstig verkeersongeluk waarbij een fietser geschept werd.

Bewoners hebben deze week een petitie aangeboden aan het College om opnieuw aandacht te vragen voor de onveilige situatie. Ze zijn het zat; hard rijden, fout parkeren en overlast van coffeeshopbezoekers zijn een aantal van de belangrijkste klachten. De petitie is honderden keren getekend. CDA en D66 spreken nu ook hun steun uit voor het afsluiten of autoluw maken van deze drukke weg door een van de populairste stukjes binnenstad.

Steeds meer mensen recreëren in eigen stad recreëren en maken gebruik van de openbare ruimte, helemaal in deze tijd.  Er is meer en meer steun voor het teruggeven van de stad aan voetgangers en fietsers. Goed voor de stad, de bewoners en de bezoekers, veiliger en gezonder.

De Bossche Groenen maakt zich sterk voor een autoluwe binnenstad. Al 10 jaar lang.

Lees een artikel in het Brabants Dagblad.

Gerelateerde berichten