Meer bloemen en insecten door beter groenbeheer

Meer bloemen en insecten door beter groenbeheer

Meer bomen, bloemenlinten en natuurvriendelijke oevers: de gemeente Den Bosch doet steeds meer om de biodiversiteit in de stad te vergroten. Top. Maar het succes hangt sterk af van de manier waarop het openbaar groen wordt onderhouden. En daar stelt De Bossche Groenen vraagtekens bij. De theorie is mooi, maar de praktijk schiet tekort. Er wordt veel te veel gemaaid, ook als het te droog is. Zonde, want het kan hier zo mooi zijn.  Voor ons, maar ook voor de insecten.

De Bossche Groenen gelooft dat het beter kan. Bijvoorbeeld door rekening te houden met de droogte. Door bewoners meer te betrekken bij hun woonomgeving. Door te investeren in kennis over ecologisch beheer. En door minder te maaien. Daarom hebben wij een discussienotitie geschreven, die in juni in de gemeenteraad wordt besproken.

Lees de discussienotitie ‘Meer bloemen en insecten door beter groenbeheer’.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten