De Toekomst van Cultuur in Brabant

De Toekomst van Cultuur in Brabant

Op donderdag 7 mei presenteerde de nieuwe coalitie van de provincie de plannen voor Brabant. Een van de speerpunten is een flinke bezuiniging op de cultuursubsidies. De nieuwe coalitie zet in op geleidelijke afbouw van de subsidies richting het ‘nieuwe normaal’ van na 2023. Deze aangekondigde .bezuiniging heeft tot veel onrust geleid in de culturele sector. En terecht. Veel culturele instellingen en evenementen zijn (deels) afhankelijk van financiële bijdragen vanuit de provincie en vrezen nu voor hun toekomst.

Het mes zetten in de cultuur subsidies heeft ook direct gevolgen voor onze stad. Een rijk cultureel leven zorgt voor werkgelegenheid, is een aanjager voor onze (lokale) economie en trekt bezoekers naar onze stad. Bezoekers van voorstellingen en culturele evenementen laten flink wat geld achter. Met het wegvallen van de cultuursubsidies wordt niet alleen een hele sector bedreigd maar zal dus ook gevolgen hebben voor de lokale middenstand die het nu toch al moeilijk heeft in coronatijd. Verschillende bestuurders in Brabant hebben inmiddels ook van zich laten horen en hun zorgen en
ongenoegen uit gesproken over de koers van de nieuwe coalitie.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 mei stellen we tijdens het vragenhalfuurtje samen met PvdA vragen over de gevolgen van deze kaalslag in onze stad. Lees de vragen hier.

Gerelateerde berichten