Natuurinclusief bouwen, goede voorbeeld geven!

Gepubliceerd 09-05-2020 
In Actueel, Raadswerk, Wijken

Natuurinclusief bouwen, goede voorbeeld geven!

Anderhalf jaar geleden heeft de gemeenteraad een motie van GroenLinks ‘s-Hertogenbosch, De Bossche Groenen, SP Den Bosch, Rosmalens Belang en D66 ‘s-Hertogenbosch aangenomen voor natuurinclusief bouwen. Dan zouden we nu toch al wat resultaat mogen zien, toch? Dat valt tegen; er is nog steeds geen groen loket waar inwoners en bouwers hun info kunnen halen en het ontbreekt de gemeente ook aan overzicht. We snappen dat natuurinclusief bouwen niet zonder meer af te dwingen is en dat er vooral gewerkt moet worden aan bewustwording in de bouwsector. Daarom lijkt het ons van groot belang dat de gemeente zelf het goede voorbeeld geeft. Om te beginnen met de nieuwbouw van Weener XL. Wij willen geen schaamgroen, maar een pronkstuk! Daarover hebben we schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Lees de schriftelijke vragen

Gerelateerde berichten