Coalitieakkoord Brabant nekt cultuurbeleid.

Coalitieakkoord Brabant nekt cultuurbeleid.

Het mes gaat in de Brabantse cultuur; Er wordt voor 60% bezuinigd als het aan het nieuwe provinciebestuur ligt. De Bossche Groenen verwerpt deze aanpak. De sector wordt hiermee gesloopt…

Kunst en cultuur is het cement van onze samenleving. Kunstenaars laten ons met een andere blik naar de wereld kijken en lenen ons de inspiratie voor maatschappelijke innovaties, stimuleren de economie en zijn een bron van educatie. Wat denk je van een Dutch Design Week, Social Label, Cor Unum, Design Academy etc.?! Om dit soort instanties onder het beleidskader ‘vrije tijd’ te scharen is een blamage voor onze Provincie. Als we hiermee akkoord gaan, volgt een kaalslag in onze Cultuurstad en de provincie die onomkeerbaar is en op veel meer vlakken dan de culturele sector zal doordreunen. Laten we vanuit de hele provincie een vuist maken richting het bestuur om deze ramp te voorkomen, vooral in de Cultuurstad van het Zuiden.

Lees de reacties van o.a. Viktorien van Hulst (Theaterfestival Boulevard), Piet Menu (Zuidelijk Toneel), en Chris van Koppen, (Kunstloc Brabant) in onderstaand artikel

https://www.bd.nl/eindhoven/cultuursector-brabant-over-nieuwe-coalitie-dit-is-een-slachting-op-de-kunsten~a0d4655a/

https://www.dekunstvanbrabant.nl/

Gerelateerde berichten
Opmerkingen
  • Maries

    Verschrikkelijk! Dit mag niet gebeuren