Onderzoek naar nertsenfokkerij Rios Mink nodig.

Onderzoek naar nertsenfokkerij Rios Mink nodig.

Bij twee nertsenfokkerijen in Brabant is corona geconstateerd. Op last van de minister zijn daar nu maatregelen getroffen: niemand in de buurt in een straal van 400 meter. Het is onduidelijk of de nertsen mensen kunnen besmetten en of er sprake is van verspreiding via stof en via de lucht. Daarom wordt daar nu door het ministerie onderzoek naar gedaan.

Onze gemeente heeft ook een nertsenfokkerij, Rios Mink aan de Oude Baan-Oost in Rosmalen. Op dit moment is niet bekend of er bij de dieren van Rios Mink ook corona is geconstateerd. Toch maakt De Bossche Groenen zich zorgen daarover. We hebben geprobeerd contact te leggen met het bedrijf, maar dat is niet gelukt. Pal achter het bedrijf loopt het fietspad F59, dat ook nog in coronatijd druk bezocht wordt. Binnen 400 meter bevinden zich ook drukbezochte gebieden zoals de begraafplaats en het crematorium, het Mariaburgbos en het Levensbomenbos.

De Bossche Groenen lijkt het daarom verstandig om onderzoek te doen op deze nertsenfarm. Omdat we geen risico willen lopen met de volksgezondheid. Daarom hebben wij daar schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B en W.

 Lees de vragen hier

Recente berichten