Busvervoer terug over de Onderwijsboulevard

Busvervoer terug over de Onderwijsboulevard

Het besluit uit 2018 om de busroutes van de Onderwijsboulevard te verleggen naar de Oranjeboulevard moet zo spoedig mogelijk teruggedraaid worden. Dat vinden De Bossche Groenen en nog 6 oppositiepartijen.

Het oorspronkelijk idee was om de Onderwijsboulevard helemaal af te sluiten voor verkeer, om een groen campus te realiseren. Na een aantal proeven is daar uiteindelijk van af gezien. De verlegging van de busroutes naar de andere zijde van het station leidde direct tot een stuk drukkere verkeerssituatie. Er waren daardoor 450 tot 500 extra busbewegingen per dag. Al met al genoeg reden  om te pleiten voor een terugkeer van het openbaar vervoer op de Onderwijsboulevard. Daarna kunnen we nadenken over maatregelen om de boulevard autoluwer en groener te maken.

Lees een artikel op Dtv Nieuws

De komende periode vergadert de raad schriftelijk. De raadsvergadering van 7 april zal te volgen zijn op internet. Kijk op de website van de gemeente.

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking