4 miljoen voor museum Kruithuis?

4 miljoen voor museum Kruithuis?

Het Kruithuis is een icoon in onze stad. De gemeente is voornemens 4 miljoen te gaan investeren in het beoogde vesting- en watermuseum. Er wordt de komende tijd al flink geïnvesteerd in cultureel erfgoed.: 1,5 miljoen in het Jeroen Boschhuis en ongeveer tien miljoen aan het Tuighuis. Terwijl er anderzijds bezuinigingen aankomen.

Het geld voor dit vestingmuseum zouden we ook anders kunnen investeren, vindt De Bossche Groenen. Bijvoorbeeld door samen met woningcorporaties zonnepanelen op sociale huurwoningen te leggen. Kijk naar de Gestelse buurt waar voor 4 miljoen Euro er een sociale vernieuwingsaanpak voor de wijk wordt gelanceerd. Zo kan het ook.

De komende periode vergadert de raad schriftelijk. De raadsvergadering van 7 april zal te volgen zijn op internet. Kijk op de website van de gemeente.

Beeld : Wikipedia

Recente berichten

Maak een opmerking