Onderwijsboulevard, nog altijd te veel verkeer

Onderwijsboulevard, nog altijd te veel verkeer

De Onderwijsboulevard blijft open voor verkeer. Dat is de beslissing van het College van B en W na het doen van een proef (living lab) in oktober. Het verkeer in de wijk liep vast en omwonenden waren niet blij met de afsluiting. De afsluiting was een wens van coalitiepartij D66, die graag een autovrije groene onderwijsboulevard had gewild. Als troost wordt de straat nu wel vergroend.

Zijn we daar content mee? Nou nee. Het busverkeer zou wat De Bossche Groenen betreft zo snel mogelijk weer gewoon over de Onderwijsboulevard terug mogen komen, zodat de Koningsweg aan de andere kant van het station niet overmatig belast hoeft te worden met busverkeer en de studenten ook gewoon per bus naar de HAS of Avans kunnen. Ook de Magistratenlaan zou meer busverkeer kunnen verwerken. De studenten zouden wat ons betreft ook kunnen parkeren in het Transferium aan de Deutersestraat in plaats van aan de Onderwijsboulevard. Scheelt een heleboel verkeersbewegingen en komt ten goede aan de veiligheid en overzichtelijkheid in de straat. De voorgestelde vergroening van de Onderwijsboulevard is dus maar een schrale troost.  Hiermee lossen we de verkeersproblemen in de stationsregio helaas niet op.

Gerelateerde berichten