Gezamenlijke brandbrief vluchtelingenkinderen

Gezamenlijke brandbrief vluchtelingenkinderen

De schrijnende situatie in Griekenland en Turkije roept om daadkracht en medemenselijkheid. De rechten van vluchtelingen worden op grove geschonden;  afspraken die we in internationaal verband ten aanzien van mensenrechten en kinderrechten overeenkwamen, worden zonder gene terzijde geschoven.

Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Defence for Children hopen dat Nederland ongeveer 500 minderjarige asielzoekers die in de Griekse vluchtelingenkampen zitten, opneemt. Door gemeenten te mobiliseren, hopen de organisaties dat Nederland zich uiteindelijk aansluit.

Leiden, Utrecht en Amsterdam hebben al toegezegd vluchtelingenkinderen op te willen nemen. In de raad van Nijmegen en Groningen zijn vergelijkbare geluiden. De Bossche Groenen roept samen met de PvdA, SP, GroenLinks, D66, Gewoon Gedreven en het CDA het College op zich achter de oproep van de vluchtelingenorganisaties te scharen en hulp te bieden aan deze kwetsbare kinderen die nu in een niemandsland tussen hoop en wanhoop vastzitten.

Lees de gezamenlijke brandbrief hier

 

Beeld: jeyeonwon via Pixabay

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking