Verkeersveiligheid rondom scholen

Gepubliceerd 10-03-2020 
In Actueel, Headline, Verkeer, Wijken

Verkeersveiligheid rondom scholen

We schrijven er helaas vaker over, de verkeersveiligheid rondom scholen laat te wensen over. Breng en haal verkeer, fietsers, overstekende kinderen, het is druk bij onze scholen. De Bossche Groenen heeft in 2017 een aantal knelpunten geïnventariseerd en een aantal fysieke maatregelen afgedwongen, maar op veel scholen is het nog steeds een heikel punt. Een zebrapad is een relatief eenvoudige ingreep, maar sommige situaties vragen om ingrijpender maatregelen om het verkeer voor alle deelnemers veiliger te maken, zoals een ongelijkvloerse kruising, bijvoorbeeld bij de onveilige rotonde Sint Teunislaan.

Is het bij de school van jouw kinderen ook onveilig en zou een fysieke aanpassing kunnen helpen? Laat het ons weten! Via social media of  info@debosschegroenen.nl

Judith Hendrickx praat bij Dtv’s Focus over dit onderwerp, bekijk het hele programma hier.

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking