Spoorwegovergang Orthen

Spoorwegovergang Orthen

Gemeente, ProRail en omwonenden, verenigd in het ‘Verkeersatelier’ praten al lange tijd met elkaar over een oplossing voor de gevaarlijke overgang bij Orthen. In opdracht van de gemeente onderzocht onderzoeksbureau Arcadis de mogelijke varianten voor de overweg.  Ondanks de korte lijntjes zijn de bewoners overvallen door wethouder Kahya en Arcadis met een vierde variant; afsluiting van de overweg.  De inzet was toch een veiligere overgang? Met deze vierde optie zouden bewoners worden gedwongen een paar kilometer om te lopen of fietsen om bij voorzieningen als bushalte en winkels te komen! Het lijkt erop dat de wethouder de oren teveel laat hangen naar andere belangen, terwijl draagkracht onder de bewoners zijn prioriteit zou moeten zijn.

Definitieve afsluiting is wat ons betreft geen optie en het is belangrijk dat burgers worden betrokken én gehoord in het participatieproces. We vragen de raad om bewoners hierin te steunen en de intentie tot een veilige overgang uit te spreken.

De Bossche Groenen zet dit onderwerp op de agenda van de raad, in de commissievergadering Omgeving, dinsdag 11 februari en dient samen met de PvdA en SP de bespreeknotitie ‘Participatieproces en mogelijke sluiting van spoorwegovergang Orthen‘ in. De commissievergaderingen zijn openbaar. Iedereen kan plaatsnemen op de publieke tribune, vanaf 19.30u in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7

Recente berichten