Engelermeer als evenementenlokatie in 2020

Engelermeer als evenementenlokatie in 2020

Toch weer festivals bij het Engelermeer?

Op de evenementenkalender 2020 staan twee festivals bij het Engelermeer, Losjes (5 sept) en Paradijs van het Zuiden (6 juni), gepland. De Bossche Groenen is not amused hierover. Deze locatie komt nu opeens uit de hoge hoed als een soort proef, maar die hebben we in 2018 al gehad met Losjes. Daar was veel verzet tegen, van verschillende natuurorganisaties, de Bestuursraad Engelen/Bokhoven en van De Bossche Groenen. Daarna werden er voorwaarden gesteld, die het College nu zelf aan haar laars lapt. Want o.a. beide data vallen in het badseizoen en de eerste ook in het broedseizoen.

Er zijn betere locaties voor die evenementen te bedenken, die minder schade aan de natuur veroorzaken. Daarom hebben schriftelijke vragen hierover gesteld aan het College van B en W.

Lees de vragen hier.

Gerelateerde berichten