Glyfosaat, deel 5

Glyfosaat, deel 5

In april 2019 heeft de Bossche gemeenteraad gesproken over het bestrijdingsmiddel glyfosaat, naar aanleiding van een discussienotitie van De Bossche Groenen. Gelukkig deelt het College onze mening dat glyfosaat een bedreiging vormt voor het bodemleven. Gemeente ‘s-Hertogenbosch wil het goede voorbeeld geven, door geen glyfosaat toe te staan op de gemeentelijke pachtgronden. Naast onze gemeente wil bijvoorbeeld ook Provincie Noord-Brabant dat niet.

We waren dus gerustgesteld, totdat de Grondkamer Zuid vorige maand stelde dat een verbod op glyfosaat de pachters teveel belemmert in hun exploitatie en een verbod van tafel veegde. De provincie ging hiertegen in beroep en roept gemeentes op om ook in verzet te gaan. De Bossche Groenen heeft hierover vragen gesteld aan het College. 

Gerelateerde berichten