Genoeg is genoeg; Maak de rotonde Rompertsebaan veilig!

Genoeg is genoeg; Maak de rotonde Rompertsebaan veilig!

Wie regelmatig over deze rotonde gaat, weet dat de officiële ongevallencijfers maar het topje van de ijsberg zijn. Ruim duizend bewoners van Den Bosch noord en Maaspoort tekenden begin 2018 een petitie voor meer verkeersveiligheid op deze rotonde. Daarna kwamen de lampjes, de zogenaamde ‘bikescouts’. Maar die werken maar ten dele.

Twee weken geleden zei wethouder Ufuk Kahya dat er sinds de lampjes in 2018 geplaatst zijn, er geen ongevallen met letsel meer zijn geweest. Helaas had-ie maar een week gelijk. Vorige week maandag liep een oudere heer ernstig hoofdletsel op. Twee dagen later was er weer een ongeval met een fietser. Een aanrijding die de statistieken niet gehaald heeft, maar hij was er wel.

En daarom willen wij geen halfslachtige, maar een echte oplossing voor de onveilige situatie op deze rotonde. Neem op korte termijn maatregelen. Verhoog het fietspad bijvoorbeeld, zodat de snelheid bij de automobilisten eruit gaat. Als dit een ongelijkvloerse kruising is, is er simpelweg minder kans op een ongeval. Dan hebben we een veilige fietsroute en dat is toch wat we met z’n allen willen bereiken.

Raadslid Rianneke Mees sprakt met Dtv Den Bosch over de noodzaak van maatregelen.

 

Gerelateerde berichten