Cultuurstad van …?

Gepubliceerd 02-12-2019 
In Actueel, Cultuur, Headline

Cultuurstad van …?

De Cultuurstad van het Zuiden staat voor een uitdaging. Een nieuwe bezuinigingsslag, teruglopende subsidies, gedoe rondom het nieuwe theater en dan nog die Kaaihal. We hebben eerder gezegd dat het College in z’n handjes mag knijpen met ondernemers die zélf initiatief nemen om het cultuuraanbod in de stad op peil te houden. Want waar gaan gerenommeerde gezelschappen en evenementen zoals  November Music, Theaterfestival Boulevard, International Vocal Competition ‘s-Hertogenbosch (IVC) , Matzer Theaterproducties en Theater Artemis anders heen als de nieuwbouw van het Theater a/d Parade straks van start gaat?

Het College verschuilt zich achter het feit dat de Tramkade in 2025 herontwikkeld moet worden, maar laat met deze houding de stad in de kou staan. Water bij de wijn! Steun voor het initiatief om de Kaaihal tijdelijk te exploiteren betekent dat men #samen aan de slag gaat om dit plan te realiseren. Het College focust zich op gebiedsontwikkeling terwijl deze discussie moet gaan over het behouden van culturele waarde in de stad. Anders kunnen we straks de titel Cultuurstad van het Zuiden doorgeven aan Tilburg of Eindhoven.

Komende gemeenteraadsvergadering worden de kaders voor verdere ontwikkeling van de Kaaihal besproken.

Lees een analyse van Dtv Nieuws

Beeld:  Dtv

Gerelateerde berichten