Vervolg Bomen Boschveldweg (Red De Platanen)

Vervolg Bomen Boschveldweg (Red De Platanen)

Aan de Boschveldweg staan 34 prachtige bomen; De wortels van deze hechte wijk. Als het aan ProRail en de portemonnee van de Staatssecretaris ligt, zijn deze Platanen het niet waard behouden te blijven en dreigt er dus kap van alle 34 gezonde(!) bomen, voor de plaatsing van een trillingswand.

Je kunt een straat niet los zien van een wijk of een wijk los van de stad. Zoals een wortelstelsel vormen gezonde straten en wijken de basis voor een bloeiende stad. En deze buurt bloeit! Er is in 2015/2016 voor ca. 1 miljoen Euro geïnvesteerd in de leefbaarheid, waaronder het waardevolle buurtgroen én deze bomen.  Nu dit allemaal alsnog in het geding dreigt te komen, is de buurt om de bomen heen gaan staan. En De Bossche Groenen staat pal naast hen!

Eerder vroegen we het College van B & W naar hun inzet en standpunt omtrent de kap. Nu willen we weten hóe de gemeente de bomen en het groen aan de Boschveldweg, in de zone langs het spoor gaat waarborgen voor de toekomst.

Hierover hebben we schriftelijke vragen gesteld. Lees de vragen hier.

Meer weten over de acties in de wijk? Kijk op de Facebookpagina ‘Red De Platanen’

Beeld:  © Olaf Smit

Gerelateerde berichten