Nacht van de Nacht 26 oktober 2019

Nacht van de Nacht 26 oktober 2019

Mag het licht uit? Dat is nodig, want dieren en ook mensen ondervinden namelijk grote hinder van lichtvervuiling in bewoond gebied. En onnodig licht laten branden betekent extra CO2-uitstoot en verspilling van geld.

Veel bedrijven laten ‘s avonds licht aan, terwijl er niemand meer werkt. Gelukkig gaf Avans Hogeschool vorig jaar het goede voorbeeld door ‘s avonds voortaan het licht uit te doen. Wie volgt?

De Nacht van de Nacht is een landelijke actienacht waarin aandacht gevraagd wordt voor lichtvervuiling. Dit jaar is dat op 26 oktober. Het IVN Den Bosch organiseert een avondwandeling op de Nulandse heide tijdens de Nacht van de Nacht. Leuk en leerzaam en ook geschikt voor kinderen. Kom allen! Van 19-21 uur. Deelname is gratis maar opgeven verplicht. Dat kan via nacht@ivn-s-hertogenbosch.nl.

Kijk voor meer aciviteiten hier.

 

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking