Verlaag de maximumsnelheid rondom de stad

Gepubliceerd 30-09-2019 
In Actueel, Duurzaamheid, Verkeer

Verlaag de maximumsnelheid rondom de stad

We wisten het al lang natuurlijk, maar sinds het rapport ‘Niet alles kan’ van Remkes deze week uitkwam, kan niemand er meer omheen: Minder hard rijden is beter voor het milieu, de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit. En het geeft ook nog eens minder herrie en minder files. Daarom vragen wij aan het College van B en W van Den Bosch om met het kabinet in gesprek te gaan om de snelheid op de ringwegen A2 en A59 bij Den Bosch te verlagen naar 80 km/uur.

Het kabinet kreeg afgelopen week van de commissie Remkes het advies de snelheid te verlagen en Den Bossche Groenen ziet hierin een kans om de maximum snelheid rondom de stad te verlagen.Dat zou niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook voor al onze inwoners in Engelen, West, Den Bosch-noord en Rosmalen, Hintham, Den Bosch zuid…tsja voor iedereen eigenlijk…..We kunnen simpelweg niet wachten totdat iedereen elektrisch rijdt.

Lees de Schriftelijke vragen maximun snelheid.

Recente berichten

Maak een opmerking