Tegenlicht Jubileum Meet Up met De Bossche Groenen Ambassadeur Ties van der Hoeven

Tegenlicht Jubileum Meet Up met De Bossche Groenen Ambassadeur Ties van der Hoeven

Tegenlicht Meet Up Den Bosch viert haar vijfjarig bestaan met een speciale editie, en een heuse primeur. Onze bijzondere gasten John D. Liu en Ties van der Hoeven onthullen de start van een omvangrijk project om een van de grootste, gedegradeerde ecosysteem van onze wereld te vergroenen, en zelfs de weerpatronen in de grotere regio te veranderen: de Sinaï woestijn in Egypte.

ECOSYSTEM RESTORATION 
In de Tegenlicht docu “Groen Goud” (2012) toonde filmmaker John D. Liu hoe China een woestijn ter grote van Frankrijk veranderde in een groen en rijk ecosysteem. De film was een inspiratie voor velen, zo ook voor Ties van der Hoeven. Hun ontmoeting leidde tot een vergaande samenwerking rondom een omvangrijk plan. Na jaren van kennisontwikkeling en samenbrengen van gerenommeerde wetenschappers, instituties en bedrijven kan het plan nu eindelijk onthuld worden: het herstellen van het dorre en droge Sinaï schiereiland, en zelfs het veranderen van de weerpatronen.

The Weather Makers uit Den Bosch zullen dit plan gaan verwezenlijken. En Den Bosch krijgt de primeur: dit plan wordt op 1 oktober voor de eerste keer publiekelijk gepresenteerd, door John en Ties samen. John D. Liu zal ons meenemen in de lessen van het Loess-plateau in China. Daarna zal Ties van der Hoeven de plannen uit de doeken doen voor het grootschalige herstel van het Sinaï-ecosysteem.

Het programma is volledig Engelstalig.

RESERVEREN NOODZAKELIJK 
Volg de link om een plekje te reserveren: bit.ly/JubileumMeetUp

1 oktober  2019, Babel, Den Bosch, Hithamerstraat 72-74.

19.15: Deuren open
20.00: Start programma. Welkomstwoord 5Y Jubileum
20.15: Start Lezingen en Q&A
22.00: Borrel

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking