Groene Bushokjes, wij willen ze!

Groene Bushokjes, wij willen ze!

Groene bushokjes zijn een hit! Iedereen wil ze hebben, internationale media besteedden vorige week bijv. veel aandacht aan de groene bushokjes in Utrecht (foto). Groene bushokjes zijn er niet alleen al in Utrecht, maar ook in o.a. Arnhem, Breda en Eindhoven. In Arnhem en Eindhoven hebben de groene bushokjes zelfs een groene wand!

Groene bushokjes dienen  verschillende doelen; Ze stimuleren huizenbezitters om een groen dak aan te leggen. Daarmee ontstaat een beweging om de stad klimaatbestendig te krijgen. Groene daken zijn immers goed voor het opvangen van hoosbuien én ze werken in hete zomers ook verkoelend. Bovendien zijn ze goed voor de biodiversiteit en zien ze er ook nog eens mooi uit. Wie wil dat niet? Wij wel, en we vragen het College dan ook om hier werk van te maken. Lees de schriftelijke vragen over Groene Bushokjes hier.

Beeld: wikipedia

Recente berichten

Maak een opmerking