Street & Urban Art, beleid versus praktijk

Street & Urban Art, beleid versus praktijk

Een rel over een rolluik, of hoe de gemeente ‘s-hertogenbosch de plank misslaat in haar beleid omtrent urban cultuur. Bij de laatste raadsvergadering voor het zomerreces stonden er maar liefst twee moties op de agenda met hetzelfde onderwerp; street art. De motie van D66 en GroenLinks is met brede steun aangenomen. Men kan dus met een gerust hart wel stellen dat de raad vindt dat street-art een plek moet krijgen in onze Cultuurstad van het zuiden.
En dat vond de wethouder ook; Hij vertelde nadrukkelijk op zoek te zijn naar een combinatie van openbare ruimte en cultuur. Hij verwees daarbij naar de goede voorbeelden in de stad met o.a. de spoorzone. Ook sprak de wethouder tijdens het Brabants Dagblad debat in maart nog over het belang van rafelrandjes in combinatie met cultuur en het uitgroeien tot een hot-spot, doelend op de Tramkade. Maar de woorden van het stadsbestuur staan haaks op het gevoerde beleid. Dat blijkt uit het deels overschilderen van een muurschildering van Kings 0f Colors op de Tramkade, waarover het Brabants Dagblad (1 augustus 2019) bericht.

Als je de ruimte geeft voor 10 jaar dan moet je ook de ruimte geven; Het geeft geen pas dat in een gebied waar de vrijheid aan makers is gegeven en waar de gemeente vol trots gebruik van maakt bij het vermarkten van onze stad (filmpjes citymarketing), er niet buiten de lijntjes gekleurd mag worden en gedreigd  wordt door de gemeente met handhaving en kosten.

De Bossche Groenen verbaast zich erover hoe een en ander gegaan is en stelt het stadsbestuur een aantal kritische vragen omtrent de uitvoering van haar beleid in de praktijk. Lees de Art. 71 vragen hier.

Lees een artikel in het Brabants Dagblad (2 augustus 2019)

Beeld :  S. van Keulen

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking