Rotonde Postweg

Rotonde Postweg

De rotonde Postweg (bij Van de Valk Vught) is berucht bij fietsers. Niet voor niets; je gaat er nogal hard naar beneden richting een drukke rotonde met veel autoverkeer. Geen fijne plek om in je remmen te moeten. Voor automobilisten is het evenmin een feest. Elke spits staat het hier vast.

De Bossche Groenen is daarom blij dat de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Vught met een oplossing willen komen om deze veiliger te maken. Maar we stellen wel enkele vraagtekens bij de voorgestelde oplossing. Want er staat een bypass gepland vanaf de Randweg richting binnenstad, terwijl de Randweg juist was aangelegd om verkeer het Heetmanplein en de Oranjeboulevard te ontlasten van doorgaand verkeer. Dan lok je dus toch weer die automobilist de binnenstad in….
Daarnaast zijn de twee fietsbruggen zeer welkom, omdat de automobilisten en fietsers daardoor gescheiden worden. Maar de bruggen nemen wel veel ruimte in, precies in een ecologische verbindingszone.

Daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W hierover. Is die bypass wel noodzakelijk? De Bossche Groenen wil ook dat er bij de aanleg van de rotonde maximaal rekening gehouden wordt met de flora en fauna en dat er passende compenserende maatregelen worden genomen. Lees de Art. 71 vragen hier

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking