Gescheiden inzameling Velderwoude

Gescheiden inzameling Velderwoude

‘Afval scheiden, makkelijk toch!’ Dat is de slogan van de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch. Maar zo heel makkelijk blijkt dat toch niet te zijn in kasteel Velderwoude op de Haverleij in Engelen.

Ze willen wel hoor, de bewoners van de 84 woningen in dit kasteel. Dat hebben ze in een enquête zelf aangegeven. Maar er is simpelweg geen container voor plastic afval of voor GFT-afval in hun kasteel. En die zou er ook niet komen, was het antwoord van de gemeente, want ze staan te boek als een appartementencomplex, terwijl de meeste woningen echt wel een tuin hebben.

Daarom heeft De Bossche Groenen daar schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W. Wat wij vinden dat je bewoners juist zoveel mogelijk moet helpen om afval te scheiden. Anders halen we nooit de doelstelling van maximaal 100 kilo restafval per persoon in 2020. Lees de Art. 71 vragen hier.

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking