Doorbreek impasse tijdelijk theater Kaaihal

Gepubliceerd 20-06-2019 
In Actueel, Cultuur, Raadswerk

Doorbreek impasse tijdelijk theater Kaaihal

De Kaaihallen op de Tramkade maken deel uit van de Bossche Spoorzone, een culturele hotspot. Verkadefabriek en Theater aan de Parade hebben recentelijk de krachten gebundeld en het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een tijdelijk theater in de Kaaihallen. De bouw van het nieuwe Theater a/d Parade staat onder druk vanwege een rechtszaak. Moeten gebruikers van het theater in onzekerheid blijven zitten? Of moeten we doorpakken met een tijdelijke voorziening?

Met een theater in de Kaaihal kan tijdens de bouwfase van het nieuwe Theater a/d Parade het aanbod worden gegarandeerd. De Kaaihal zou bovendien een extra impuls kunnen geven aan de ontwikkeling van de Bossche Spoorzone. Kortom, dit soort out-of-the-box oplossingen, door culturele instellingen zélf aangedragen, zouden verwelkomd moeten worden door het stadsbestuur.

Via de pers komt nu echter naar buiten dat er druk is uitgeoefend op een van de initiatiefnemers van het tijdelijke theater. De Bossche Groenen heeft al eerder samen met andere oppositiepartijen, waaronder PvdA, deze discussie met een motie op scherp gezet. De feiten rond deze onverkwikkelijke gang van zaken moeten nu boven tafel en het gesprek over een tijdelijke theatervoorziening worden opgepakt. We gaan hierover snel in gesprek met het stadsbestuur.

Lees meer in het Brabants Dagblad

Foto: DTV Den Bosch

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking