Omarm het bewonersinitiatief speeltuin Deuteren!

Omarm het bewonersinitiatief speeltuin Deuteren!

Er was eens een groep buurtbewoners met een idee voor een mooie groene speeltuin in de wijk Deuteren, een dijk van een wijk. Dat idee werd omarmd door de Gemeente ‘s-Hertogenbosch als voorbeeld van #samen en #groen? … Helaas (nog) niet.

Op de dag dat het bewonersplan zou worden besproken met de gemeente, kwam er een brief met een definitief plan. Bewoners uit de wijk voelen zich niet serieus genomen en tegen elkaar uitgespeeld. Tja, dat is dan een logische reactie.

Daarom hebben we schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W over deze kwestie. Want wij vinden dat de bewoners uit de omgeving Oeterselaan Den Bosch juist goed werk hebben verricht door draagvlak te vinden. Zulke bewoners moet je verder helpen in plaats van tegenwerken.

Dinsdagdagavond vertelde Marieke Havermans aan de gemeenteraad over deze situatie. Dat deed ze heel goed. We hopen dat meer partijen nu inzien dat zo’n mooi plan een kans verdient.

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking