Cultuurstad van het Zuiden – ‘kunst is geen gunst’

Cultuurstad van het Zuiden – ‘kunst is geen gunst’

De Bossche Groenen en Pvda Den Bosch slaan de handen ineen voor kunstprofessionals! Als Gemeente ‘s-Hertogenbosch haar zelfgekozen titel ‘Cultuurstad van het Zuiden’ waar wil maken, moet ze meer oog hebben voor professionals in de stad. Alle Bossche inwoners, jong en oud, moeten een culturele loopbaan kunnen bewandelen. Vooral door het actief beoefenen van een kunstvorm. En voor alle niveaus: van de beginnende amateur tot de professional.

Veel Bossche kunstenaars verdienen weinig en zijn veel geld kwijt aan zaalhuur. Dat kan en moet anders, vinden De Bossche Groenen en Pvda Den Bosch. Wij zien graag dat er een duidelijk en sociaal huurtarief komt voor alle Bossche accommodaties en dat kunstenaars fatsoenlijk betaald krijgen.

Daarover hebben we samen schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Foto : denbosch.nl

Gerelateerde berichten

Maak een opmerking