Nieuwe Lichtreclame?! Waar blijft het beleid?

Nieuwe Lichtreclame?! Waar blijft het beleid?

En plots stond er nieuwe lichtreclame….

Jarenlang stond er een kaart van de gemeente ’s-Hertogenbosch langs de Maaspoortweg. Als service voor de bezoeker van de stad. In tijden van navigatieapparatuur is het goed denkbaar dat die plattegronden inmiddels overbodig zijn. Weghalen lijkt dan het meest logisch; minder borden langs de weg komt de verkeersveiligheid ten goede en is bovendien rustiger voor het straatbeeld.

Maar het bord werd niet weggehaald. Er kwam een ander bord met daarop reclame. En dat bord geeft licht. Dat vindt De Bossche Groenen vreemd.
– Omdat we al een tijd wachten op nieuw beleid omtrent buitenreclame. Dit zou er eind maart zijn, maar we hebben nog niks ontvangen. Tot onze verbazing kan er blijkbaar in de tussentijd nog steeds lichtreclame bij geplaatst worden.
– Omdat we naar ons idee juist energie moeten besparen in plaats van verspillen. Dit lijkt ons dus geen goed voorbeeld.
– Omdat dit bord weer een extra bron van lichtvervuiling is, waar dieren last van ondervinden.

Wethouder Mike van der Geld heeft bij de bespreking van onze discussienotitie over lichthinder gezegd: ,,Als het gaat om lichtreclame wordt de aanbesteding steeds strenger.’’ Hoe verhoudt zich die uitspraak tot de nieuw geplaatste lichtreclame aan de Maaspoortweg? Daarover stellen we schriftelijke vragen aan het College van B en W van Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Want wat ons betreft was er op de Maaspoortweg nu gewoon een bord minder geweest.

Lees de schriftelijke vragen van Rianneke Mees-Huibers hier.

Gerelateerde berichten