Visie op de Voorjaarsnota

Visie op de Voorjaarsnota

Een opsomming van veel relatief kleine maatregelen. Zo lezen wij de voorjaarsnota van dit stadsbestuur. Best sympathieke kleine maatregelen, zeker. Maar de grote kanteling blijft vooralsnog uit. Terwijl die wat ons betreft nu hard nodig is. De Bossche Groenen zou bijvoorbeeld graag zien dat er gedurfde maatregelen komen voor schone lucht. Dat kan door bijvoorbeeld de parkeertarieven te verhogen en/of meer bomen aan te planten, bijvoorbeeld in de vorm van een voedselbos. Of door de scooters te weren van het fietspad.

Het behouden en investeren in de groene kwaliteit betekent ook wat voor de bouwopgaven in onze stad. Woningen bouwen is belangrijk, maar de kwaliteit van de stad en dus de leefbaarheid moet overeind blijven. Dus niet bouwen op de mooie groene plekken en in onze stadsparken. Maar maak lelijke plekken mooier, in plaats van mooie plekken lelijker.

Dat kan met natuur, maar ook met cultuur. Bijvoorbeeld door ruimte te bieden aan graffitikunst en urban culture. De skatehal verdient een prachtige permanente plek in onze stad. Een vereniging gedragen door zoveel vrijwilligers moet gekoesterd worden. En wij willen extra geld voor het pop up fonds. De naam ‘Cultuurstad van het Zuiden’ moet een typering zijn van de stad in plaats van een wensdroom.

Voor deze en andere zaken blijven wij ons sterk maken. Omdat Den Bosch nog mooier en groener kan. En moet.

Gerelateerde berichten