Onttegel je Tuin Actiedag Deel 1

Onttegel je Tuin Actiedag Deel 1

De afgelopen maand hebben we Bosschenaren via sociale media opgeroepen om mee te doen aan onze ‘Onttegel-je-tuin-actie’. We kregen vele enthousiaste reacties toegestuurd van mensen die graag hun achtertuin willen vergroenen, maar om verschillende redenen daar niet aan toegekomen waren. Gebrek aan tijd of geld, geen groene vingers, geen plan, geen materiaal….

Twee Bossche gezinnen hebben we afgelopen zaterdag geholpen om hun tuin te onttegelen en te beplanten. Eén tuin in de Graafsewijk en één tuin op de Kruiskamp hebben we onder handen genomen. Dat deden we samen met een aantal sympathisanten van De Bossche Groenen en met behulp van sponsoring door o.a. GroenrijkFloris Bomen en TuinJoop. Daarnaast zijn we een kennisbank over het onttegelen van je tuin gestart op onze website: www.debosschegroenen.nl/onttegel-je-tuin. Daar kunnen mensen onder meer tuiniertips en subsidieregelingen voor vergroening vinden. Deze kennisbank wordt nog steeds aangevuld.

Heb je je tuin al onttegeld? Stuur ons dan ook een ‘Voor & Na’ foto en maak kans op een aardigheidje voor in de tuin.

    
Foto’s : Fam Theunissen (voor) & Sandra Peerenboom (na)

De Bossche Groenen ziet graag dat de stad nog groener wordt. Dat kunnen we niet alleen via de politiek bereiken. Daarvoor hebben we ook het begrip en de steun van de inwoners nodig, omdat een groot gedeelte van het stedelijk gebied in particuliere handen is. We zetten ons in voor meer natuur in de openbare ruimte, maar dus ook voor meer natuur in de particuliere ruimte. Dat is nodig, om de biodiversiteit te vergroten. Het verontrustende rapport van de Verenigde Naties dat vorige week werd gepubliceerd, onderstreept nogmaals waarom dat zo hard nodig is.

Deze onttegel-je-tuin-actie staat niet op zich. We hebben schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W, omdat we willen dat onze gemeente meedoet aan de Operatie Steenbreek. We hadden graag nu meer gemeld, maar helaas zijn daar nog geen antwoorden op gekomen. Wordt vervolgd.

Gerelateerde berichten