Geen helikoptervluchten voor de lol!

Geen helikoptervluchten voor de lol!

Als de politie een boef zoekt, wordt er wel eens een helikopter ingezet. Logisch. Als er een ongeval is, wordt er soms een traumahelikopter ingezet. Logisch. Maar helikoptervluchten voor de lol, dat ziet de Bossche Groenen niet zitten. Mensen en dieren hebben daar veel last van.

Daarom schrokken wij van het bericht dat de provincie een ontheffing heeft gegeven aan het bedrijf Heliflight Holland, voor het agrarisch terrein aan de Gemaalweg 1A. Deze locatie ligt op 350 meter van natuurgebied de Diezemonding en dichtbij de woonwijken Dieskant, Orthen, Maaspoort en Hambaken en bij het dorp Engelen. In de ontheffing staat wel dat de provincie het ontraadt om tijdens het broedseizoen te vliegen, maar dat is niet expliciet opgenomen in de voorwaarden.

Niet alleen wij maken ons zorgen, ook de Bestuursraad Engelen en het Groene Hart Brabant. Wethouder Roy Geers zei bij de vergadering van de bestuursraad ook ‘niet happy’ te zijn met de helikoptervluchten. Maar dat wil hij desondanks niet aan de provincie kenbaar maken.

We kregen geen meerderheid in de raad hiervoor en dat is teleurstellend. Maar bezwaar maken bij de provincie kan nog wel. Ben je ook tegen pretvluchten naast een natuurgebied en woonwijken? Schrijf dan voor 10 april een brief aan:

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant
Secretariaat van de hoor- en adviescommissie
Postbus 90151
5200 MC ‘s-Hertogenbosh

Locatiegebonden ontheffing Heliflight voor s Hertogenbosch

Recente berichten
Opmerkingen
 • Hugo Landheer
  Beantwoorden

  Het is al erg genoeg dat vliegveld Eindhoven steeds groter wordt .
  Ik vraag me af wat het eind is. Als we nu ook al beginnen met
  pret-helicopters in onze contreien, dan is dat naar mijn mening
  het begin van een nieuw vliegveld. Zo is Schiphol ook begonnen.
  Stop met die waanzin.

Maak een opmerking